Optimeret udsprinklingsanlæg - Scanregn

Danmarks førende leverandør af innovative vandingsløsninger med fokus på kvalitet og bæredygtighed.

Adresse

Thorsvej 105, 7200 Grindsted

l

Kontakt

info@scanregn.dk
+45 75 32 52 22

Åbningstider

KONTOR
Mandag til torsdag: 08:00 – 16:15
Fredag: 08:00 – 14:30

LAGER/VÆRKSTED
Mandag til torsdag: 07:00 – 16:15
Fredag: 07:00 – 14:30

Optimeret udsprinklingsanlæg

Produkter

  • Udsprinklingsanlæg
  • 2 stk. Zenit fødepumper, DRG 400/4/100, 3 kW
  • 2 stk. Rovatti slurry pump SL3-80GA/E, 30 kW
  • 4 stk. SIME sprinklere
  • 3 km rørledning
  • Hydranter, 160 x 4”
  • Fittings

Kort fortalt

Vi har haft fornøjelsen af at samarbejde med et landbrug i Nordjylland for at etablere et avanceret udsprinklingsanlæg, der effektiviserer deres vandingsprocesser og reducerer omkostningerne betydeligt.

Ring os op

+45 75 32 52 22
Effektivisering og bæredygtighed i landbruget.
Optimeret udsprinklingsanlæg
M

UDFORDRINGEN

Tidligere transporterede man dagligt 30 m³ vand fra slagteriet til det kommunale renseanlæg. Man ønskede at undersøge, om vandet fra slagteriet kunne genbruges på en eller anden måde, og derved spare en væsentlig udgift til transporten.

LØSNINGEN

Landbruget har fået installeret et rørledningsnetværk, der effektiviserer vandtransporten og reducerer omkostningerne ved at genbruge vand til vanding af markerne i stedet for at sende det til det kommunale rensningsanlæg.
Det nye system gør det muligt at flytte overskydende vand til senere brug, hvilket forbedrer både bæredygtighed og økonomiske besparelser. Projektet er et godt eksempel på, hvordan innovative løsninger kan forbedre effektiviteten og reducere omkostningerne i landbruget.
Effektivisering og bæredygtighed i landbruget.
Fra slagteri til lagune

sparede 30 m3 vand dagligt

Landbruget, som driver flere kyllingefarme og besidder ca. 1200 hektar jord, har også et kyllingeslagteri. Tidligere blev ca. 30 m³ vand dagligt transporteret til kommunen, hvilket medførte betydelige udgifter og logistiske udfordringer. Der blev installeret et rørledningsnetværk, som strækker sig fra slagteriet til en lagune, en distance på omkring 3 km. På denne strækning er der opsat satellitbeholdere og et udsprinklingsanlæg som mellemstationer, hvilket sikrer en effektiv vandtransport og udsprinkling af vand.
Effektivisering og bæredygtighed i landbruget.

Forbedret bæredygtighed

Med det nye system har landbruget nu mulighed for at vande markerne direkte via vandingsmaskiner forbundet til hydranter på rørledningsnetværket. Vand fra slagteriet kan altså nu genbruges på markerne i stedet for at blive sendt til det kommunale rensningsanlæg. Når markerne ikke længere har behov for vand, kan overskydende vand nemt flyttes til lagunen til senere brug. Landbruget har ikke blot opnået betydelige besparelser på transport- og håndteringsomkostninger, men har også forbedret deres bæredygtighed ved at genanvende vandressourcerne mere effektivt. Projektet er et strålende eksempel på, hvordan innovative løsninger kan forbedre effektiviteten og reducere omkostningerne i landbruget. Vi er stolte af at have bidraget til denne succes og ser frem til at hjælpe flere landbrug med lignende løsninger. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at implementere effektive og bæredygtige løsninger.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

– Uddrag fra løsning
Lignende projekter

Løsninger

Transport af vand
Vand til marken
Vand til produktionen

Ring os op

+45 75 32 52 22

Michael Thomsen

Rådgiver på projektet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Ring os op

+45 75 32 52 22